Projekt „Umrežavanje i jačanje kapaciteta mladih na području PGŽ“ nastavlja se, nakon javnog poziva, radionicom iz prvog edukacijskog ciklusa.

Dana 28.04., u prostoru naše udruge u Rijeci, održali smo radionicu iz prvog edukativnog ciklusa pod nazivom “Osnivanje lokalnih udruga s naglaskom na manje općine i gradove”.

Na javni poziv javili su se mladi koji se žele aktivirati u svojim zajednicama, iz Matulja, Klane, Viškova, Bakra, te sa Cresa i Lošinja. Predstavili su svoje programe i prijedloge djelovanja u lokalnim zajednicama. Edukacija je bila poučna za svih, zbog istaknutih različitih potreba mladih u različitim lokalnim sredinama, a podijelili smo i vrlo korisno iskustvo osnivanja udruga.

Nakon radionice, poslušali smo prezentaciju našeg partnera Kluba mladih Rijeka povodom proslave 10. godišnjice Kluba. Bilo je i više nego edukativno, i hvala našem projektnom partneru na dijeljenju crtica iz retrospektive 10-e obljetnice Kluba.

INFO O PROJEKTU:

Projekt je zamišljen kao reakcija na trenutni manjak udruga koje u svom fokusu imaju mlade i djelovanje za mlade, sa šireg područja Primorsko- goranske županije. Od svih udruga u PGŽ nešto manje od 5% udruga se bavi djecom i mladima. Postoji popriličan broj općina i gradova koji nemaju aktivnu udrugu mladih ili uopće nemaju udrugu mladih.

Stoga Savez udruga mladih Primorsko-goranske županije u partnerstvu sa Klubom mladih Rijeka, najbrojnijom udrugom mladih na području PGŽ koja broji preko 18.300 članova, u sklopu ovog projekta, održava niz edukativnih radionica namijenjenih članovima i vodstvima udruga sa područja gradova i općina PGŽ kao i pojedincima zainteresiranima za osnivanje udruga mladih. Planirano je ukupno 10 edukativnih ciklusa.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na projektu mogu se i dalje priključiti prijavom na mail suma.pgz@gmail.com, gdje nam trebate poslati osnovne kontakt podatke kao i kratak opis rada udruge koju planirate osnovati.